К А Т А Л О Г П Р О Д У К Ц І Ї
К А Т А Л О Г П Р О Д У К Ц І Ї
Своєю назвою головний американський бутерброд зобов’язаний, як ми вже знаємо, вихідцям з Гамбурга, але для того, щоб стати основою американського, а потім і світового фаст-фуду, німецький біфштекс повинен був бути зручним для їжі «на ходу». Саме дві круглі булочки, соус і неодмінний лист салату, який став додавати Лессінг, зробили гамбургер символом гастрономії Нового Світу.
Зоряний час бургерів відноситься до початку 1930-х, коли Уолтер Андерсон з Канзасу заснував першу мережу закусочних White Castle Hamburger, в меню яких входили гамбургери як основне блюдо. А остаточно успіху нового фаст-фуду сприяла мережа кафе Wimpy Grills, яка наділила гамбургери двома головними перевагами, що стали філософією підприємств швидкого харчування: по-перше, гамбургери почали продавати за вкрай низькими цінами, а по-друге, була застосована технологія потокового приготування, що дозволяло витрачати на обслуговування кожного відвідувача менше однієї хвилини.